€ 80.986
per kilo
€ 931
per kilo
SCHRIJF JE HIER TIJDIG IN - 05/12/2024 INFOAVOND OVER INVESTEREN IN GOUD & ZILVER
Of we het nu graag horen of niet, het Trump-tijdperk is definitief van start gegaan. In de komende weken en maanden zullen we merken in hoeverre de nieuwe Amerikaanse president zijn verkiezingsbeloftes zal hard maken. Vooral zijn protectionistische taal heeft de financiële markten voorzichtig gemaakt. Als Trump doet wat hij zegt, dreigen wereldwijd handelsoorlogen los te barsten.
Toevallig of niet, maar het tijdperk van Trump is gepaard gegaan met een opvallend herstel op de goudmarkt, waarbij de kaap van 1200 dollar opnieuw naar boven werd doorbroken. En heel wat analisten zijn van mening dat Donald Trump als president de goudprijs stevig duwtje in de rug kan geven. Want hij heeft voor heel wat onzekerheid gezorgd door het ene land na het andere op de tenen te trappen.
Eerst moest China het ontgelden, maar inmiddels hebben India, Mexico en aantal NATO-landen een veeg uit de pan gekregen. Vorig weekend werd Duitsland tussen gepakt, dit land moest het ontgelden voor het feit dat zijn luxewagens buiten de VS worden gemaakt maar wel op Amerikaans grondgebied verkocht worden. Nigam Arora, de uitgever van het Arora Report, ziet een aantal factoren die de link leggen tussen Trump en het goud.
Wat China betreft zijn er een paar hete hangijzers die de goudmarkt door het dak kunnen jagen: de beschuldiging dat de Chinezen de koers van de yuan manipuleren, het opgeven van de ‘1 China’-politiek (meer aandacht voor Taiwan dus) en verdere bemoeienissen in de Zuid-Chinese zee. Hij lijkt bovendien van plan om nog meer EU-leden om uit de organisatie te treden en om de ‘harde Brexit’ van het Verenigd Koninkrijk te steunen. Volgens Arora zijn dit allemaal factoren die de goudprijs door het dak kunnen doen vliegen. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.
Gouden munten kopen - Meer dan alleen goud
Zilveren munten kopen - Hoogste potentieel
Zeg nooit zomaar goudbaar tegen een Heraeus goudbaar