€ 80.513
per kilo
€ 939
per kilo
SCHRIJF JE HIER TIJDIG IN - 05/12/2024 INFOAVOND OVER INVESTEREN IN GOUD & ZILVER
In de afgelopen maanden is één zaak duidelijk geworden op de Comex: er woedt een meedogenloze strijd tussen één of meerdere partijen die de goudprijs proberen te manipuleren en de marktkrachten. Met deze laatsten bedoelen we uiteraard de wetten van vraag en aanbod die nog altijd willen dat wanneer de vraag naar een goed groot is de prijs automatisch zal stijgen. Maar de goudmarkt heeft die wetten in de afgelopen maanden op een brutale manier met de voeten getreden.
Inmiddels is er nog iets anders duidelijk geworden: de goudmanipulatoren vechten op verloren stellingen. Hun inspanningen om de goudprijs naar omlaag te duwen leveren steeds minder resultaten op. Elke correctie bij het goud blijkt beperkt in tijd en ruimte te zijn, ook al wordt de markt telkens overspoeld met goudfutures.
Daardoor liggen de kaarten voor de edelmetalen steeds beter geschud, want het zal duidelijk zijn dat wanneer de goudprijs niet langer omlaag geduwd kan worden er vroeg of laat hausse-potentieel beschikbaar zal komen. De goudprijs wacht op inflatie-impuls alvorens door het plafond te vliegen, zo denkt Ira Epstein van Linn & Associates. Hij houdt in dat verband de olieprijs scherp in de gaten. Want een stijging van de olieprijs kan het inflatiegevaar opnieuw voedsel geven.
Nog een opvallend gegeven dat goudkevers zal interesseren: de goudmijnaandelen volgen de goudprijs in mindere mate en laten zich momenteel vooral beïnvloeden door sectorgebonden invloeden. In de eerste zes maanden van dit jaar steeg de goudprijs met 7,70%, maar de stijging voor de VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX) bleef beperkt tot 5,50%. Meestal reageren de goudmijnen met een hefboomeffect op bewegingen in de goudprijs, maar ook deze regel geldt dus niet langer.
Missie EGS
Infoavond Goud & Zilver
Adviesgesprek Goud & Zilver