€ 80.513
per kilo
€ 939
per kilo
SCHRIJF JE HIER TIJDIG IN - 05/12/2024 INFOAVOND OVER INVESTEREN IN GOUD & ZILVER
De goudprijs heeft al een paar mislukte pogingen achter de rug om de kaap van 1300 dollar te slopen. Ook de derde keer bleek de goede keer niet te zijn, hoewel de ondertoon op de goudmarkt eerder stevig blijft. Een te grote betekenis hoeft aan het niveau van 1300 dollar niet te worden gehecht, maar psychologisch zou het niet zo slecht zijn wanneer de doorbraak vooralsnog zou lukken. Hogere koersniveaus kunnen dan in de pijplijn zitten.
Beleggers in goud moeten wat geduld hebben, zo luidde de boodschap die ons deze week werd toevertrouwd door een expert met veel marktervaring. Rick Rule, president en chief executive officer bij Sprott U.S. Holdings, maakte een grondige studie van de goudmarkt in de afgelopen decennia. Het slechtste wat een belegger kan doen is elke dag van ’s morgens tot ’s avonds de evolutie van de goudprijs in de gaten gehouden.
Er gebeuren namelijk te veel bewegingen bij het goud die op logische gronden niet te verklaren vallen. Denk daarbij aan de ‘fat finger’ die de goudkevers regelmatig op het verkeerde been zet. Die ‘fat finger’, een uitdrukking waarmee wordt verwezen naar een zogenaamde vergissing van een trader, komt in feite neer op een manipulatie van de markt. We weten al langer dat er ‘iets’ of ‘iemand’ is die de goudprijs afremt in zijn vaart.
Maar volgens Rule komt het er op aan om een helikopteroverzicht op de markt te bewaren. Wanneer de evolutie van de goudprijs sinds 2000 wordt bekeken, kan alleen maar geconcludeerd worden dat er een stevige prestatie werd neergezet. Bovendien moet goud achter de hand worden gehouden voor het geval het financieel systeem zoals we dat nu kennen vroeg of laat onderuit gaat. Goud is dus veel meer een zekerheid dan een belegging.
Missie EGS
Infoavond Goud & Zilver
Adviesgesprek Goud & Zilver