€ 83.803
per kilo
€ 966
per kilo
SCHRIJF JE HIER TIJDIG IN - 05/12/2024 INFOAVOND OVER INVESTEREN IN GOUD & ZILVER
Het is momenteel wat stiller geworden, maar tot voor kort werden we voortdurend om de oren geslagen over de zeepbellen die zich rondom ons zouden gevormd hebben in het financieel landschap. Sommige analisten zagen overal ‘bubbles’: op de beurs, op de valutamarkten, op de obligatiemarkten en en ga zo maar door. Maar helaas trokken de financiële markten zich van deze onheilsprofeten weinig of niets aan.
De beurs ging rustig verder op haar elan, waarbij Wall Street eens te meer het voorbeeld nam. Inmiddels heeft de Dow Jones de kaap van 20.000 punten gerond en lijkt niets een verdere koersstijging in de weg te staan. Op de obligatiemarkten is er anderzijds wel een kleine correctie geweest, maar de gevreesde implosie van de obligatiekoersen heeft nog altijd niet plaatsgevonden. De vraag is uiteraard hoe het nu verder moet.
Chris Weston van IG spreekt van dierlijke driften die de koersen steeds hoger opstuwen. De beleggers willen zich vooral optrekken aan goed nieuws en laten het slechte nieuws makkelijkheidshalve links liggen. Zo is er vooral aandacht voor meevallende macro-economische cijfers in zowel Europa als de Verenigde Staten. Van de figuur van Donald Trump of van de problemen in de de eurozone wenst niemand echt wakker te liggen.
FXTM chief market strategist Hussen Sayed is van mening dat de zeepbellen wel degelijk nog altijd bestaan en zelfs in omvang toenemen. Maar ze hebben nog heel wat groeipotentieel alvorens de uiteindelijke implosie zal plaatsvinden. De dierlijke driften spelen echter altijd in de kaart van het goud, zo merkt Sayed op. Hij stelt vast dat de goudprijs, die de laatste dagen weer goed op koers ligt, ons iets probeert te vertellen. Hij gelooft in een snelle opmars richting 1300 USD voor een troy ounce goud, waarna de goudmarkt zich mag opmaken voor een volgende stijgingsfase richting 1600 USD.
Wanneer goud kopen
Waarom goud kopen
Waarom zilver kopen