€ 83.803
per kilo
€ 966
per kilo
SCHRIJF JE HIER TIJDIG IN - 05/12/2024 INFOAVOND OVER INVESTEREN IN GOUD & ZILVER
We moeten er geen doekjes om winden: goud, zilver en de andere edelmetalen hebben dit jaar rotslecht gepresteerd. Op de goudmarkt is het al kommer en kwel sinds april van dit jaar. Als we de chart bekijken, is er sprake van een alsmaar dalende trend. Het sentiment werd geleidelijk aan negatiever, met als gevolg dat steeds meer speculanten short posities hebben ingenomen. Met als gevolg dat de goudprijs nog verder daalt.
Uiteraard moet deze trend vroeg of laat omgebogen worden. De shorters moeten namelijk hun posities opnieuw indekken en dat gebeurt door de aankoop van goud. De afgelopen dagen is de trend opnieuw licht stijgend, waarbij het op de chart vooral opvalt dat de hoogtepunten hoger liggen en de dalen lager. De vraag is uiteraard of deze trend zich zal verder zetten, dan wel of er sprake is van een “dead cat bounce”.
Alleszins lijkt de dalende trend op korte termijn bij het goud te zijn gebroken. Maar voor juichkreten is het nog wat vroeg: de goudprijs slaagde er voorlopig niet in om de weerstand op korte termijn te doorbreken. Een positieve factor is evenwel dat de correlatie tussen het goud de dollar opnieuw duidelijk tot uiting komt. De trend bij de dollar is nu dalend daar moeten de edelmetalen van kunnen profiteren.
Maar de dollar alleen zal niet volstaan om de goudprijs fors te doen stijgen, daarvoor is een externe katalysator voor nodig. Dat kan een crisis in één of andere vorm zijn, die de speculanten aanzet om hun short posities te sluiten. Wanneer de hedge fonds en de andere grote institutionele beleggers die posities sluiten, kan de goudprijs letterlijk door het plafond vliegen. Op basis van technische analyse ligt het eerste koersdoel voor het goud op 1600 dollar. Maar dat hoeft geen absolute grens te zijn, in een geval van een crisissituatie kan de volgende target fors hoger liggen.
Waarom Goud kopen?
Waarom Zilver kopen?
Koersgrafiek Goud & Zilver